https://www.facebook.com/people/Zsuzska-m%C3%B3dra-horgol%C3%A1s-k%C3%B6t%C3%A9s-DIY/100091427035906/ https://hu.pinterest.com/zsuzska72/ https://www.instagram.com/zsuzsa972/?hl=hu https://www.ravelry.com/designers/zsuzsa-kovacs

Keresés a blogban

2012. augusztus 15.

(Félig kész) horgolt boleró

Nagyon régóta tervezem, hogy horgolok egy bolerót magamnak. Sokat nézegettem a neten és amikor megláttam Hortenzia blogján ezt   a  szépséget, tudtam , hogy ilyet én is elfogadnék !

Tulajdonképpen teljesen az ő fényképei alapján készítem el. Próbáltam vele felvenni a kapcsolatot, lett volna pár  kérdésem,  de nem jelzett vissza :(  Mivel már nem vezeti a blogját, valószínű, hogy egyáltalán nem nézi az üzeneteit.

Remélem, nem fog utólag gondot okozni, hogy - most már a saját tapasztalataim alapján - egy kicsit én is megosztom veletek a boleró készítést :)
shrug , bolero , crochet
Az alap egy hosszú téglalap,  ez bármilyen egyszerű minta alapján elkészíthető. A hossza tulajdonképpen a karunk 2x és a hátunk :) Nem elfelejteni, hogyha összevarrjuk, jóval rövidebb lesz ám !
Aztán jön a kagylóminta a két végére és már majdnem kész is : 
Én most itt tartok:
shrug, bolero, crochet
Már így is hordható,  de még hátravan a neheze ! 
A kis "színkódot" azért csatoltam, mert egyszerűen nem tudok színhű képet készíteni - ez viszont teljesen visszaadja az eredeti színt :)

Most jön a középső rész körbehorgolása. Hát... erre vonatkozóan semmi kapaszkodóm nincs, úgyhogy valószínű, hogy minden sor után - na jó minden 2. után - próba következik ! 

Majd mutatom  :))

1 megjegyzés:

  1. Ez nagyon jól néz ki! Várom a tapasztalataid további megosztását... lehet, meglepem egy ilyennel a lányomat :)

    VálaszTörlés