Annyira szerettem volna valamit, amit édes is , de mégsem annyira... És hát itt a meggyszezon ! Az árát hagyjuk, lassan minden duplájába kerül, mint tavaly...
Szóval a meggy már adott volt, ésss mivel imádom a linzert,a ROPPANÓS linzert, összeraktam a kettőt 😀
Itt a végeremény 👇
Tészta:
25 dkg liszt
12,5 dkg vaj vagy margarin
1 evőkanál porcukor
1 tojás ( ebből annyit kihagytam, hogy lekentem a tetejét ! )
1 teáskanál sütőpor
tejföl, ha szükséges
csipet só
Töltelék :
50 dkg magozott meggy
2-3 evőkanál kristálycukor
1/2 csomag vaniliáscukor
citromhéj, fahéj ízlés szerint
Tortaformában sütöttem, a tészta 2/3-a ment az aljára és peremére, 1/3-a pedig a rácsozáshoz.
A tölteléket összekevertem és amikor levet engedett feltettem párolódni, amikor forrt, hozzákevertem 1 evőkanál vanília pudingot ( karamellással még finomabb lesz ! - csaxólok ) . Kihűtve tettem a tésztára!
180 fok , 30 perc és már illatozik is az asztalon.
Nem tökéletes a rácsozása, de a Miénk 😋
Nagyon guszta és biztos finom volt! Szeretem a meggyes sütiket én is, jó kis recept!
VálaszTörlésIgen, nagyon finom volt ! És az a fura- erre most jöttem rá - , hogy mivel "megfogom" a meggy levét a pudinggal, nem áztatja el még kicsit sem a tésztát. Igy aztán az még másnap is roppanós volt! Csináltam már hasonlót, de akkor leveles tésztával és az úgy frissen elfogyott, nem volt alkalmam tesztelni :D
Törlés