https://www.facebook.com/people/Zsuzska-m%C3%B3dra-horgol%C3%A1s-k%C3%B6t%C3%A9s-DIY/100091427035906/ https://hu.pinterest.com/zsuzska72/ https://www.instagram.com/zsuzsa972/?hl=hu https://www.ravelry.com/designers/zsuzsa-kovacs

Keresés a blogban

2020. október 26.

Nagggyon menő kötött női mellény

 Aki nem igazán ismerős az aktuális divat világában ... na az én vagyok 😀 Általában elszalad mellettem... nem mintha követni akarnám.Viszont a kötős oldalakon, tervezők oldalán mostanában mindig szembejöttek velem hasonló mellények és éreztem én, hogy előbb vagy utóbb , de igenis nekem is lesz egy ilyen vastag fonalból kötött, pihe-puha csodám ! 

Petiteknit oldalán találtam is nekem tetszőt, és már éppen elterveztem, hogy megrendelem a mintát, amikor a youtube-on megtaláltam az IGAZIt !  

3 részből áll a kötés videója , koreai a hölgy , DE van angol felirat. Egy kicsit belenéztem, nehogy a közepén kelljen abbahagynom a munkát, mert nem tudom követni a leírást.De a leírás szuper, a videó tiszta és követhető. IDE KATTINTVA találjátok.

A Gombolydában meg is rendeltem a a fonalat :Lana Gatto Maxi VIP gyapjú és kasmír keveréke. Jajjj nekem! :D  

A kötéspróbánál ( kötelező !! ) kiderült, hogy a fenti fonallal át kellene számolnom a mintát - ezt pedig nem szerettem volna. Úgyhogy nekiálltam keresni , és a meglévő fonalaim közül hozzáfogtam  a Himalaya cashmere lux fonalát és máris megvolt a videó szereplő fonal vastagsága.   Nagyon jó párosításnak tűnt és így utólag sem bántam meg. Szerintem direkt jó, ha a nyúlásra hajlamos gyapjút  "visszafogjuk" egy kis akrillal. 

Mindent a videó szerint csináltam ! Szemszám, szaporítás minden e szerint készült. Azért voltak pillanatok, mikor kicsit kételkedtem, hogy valaha is normális formája lesz 😃

A passzé részeknél tanultam egy új leláncolási módot ( angolul tubular bind off ). Ezzel eddig a gépi kötött ruhadarabokon találkoztam. Hááát... elsőre azt mondtam, hogy ÉN EZT SOHA... de aztán csak begyakoroltam. Videó is készült 👇👇👇

https://youtu.be/UmQ9LWXCauA


Kimondottan tetszik ez a hosszú V kivágás ! 

Féltem egy kicsit, hogy a karöltő "eláll" majd, de nem. Persze ez nem az a kimondott passzentos mellény 😊 , de hát aki olyat szeretne, ne ezt a mintát válassza ! 

És itt van a leláncolás ill. a V nyak közelről:


                                                  ✔    Pihe-puha,  menő mellény 

Thank you very much this pattern L'oro Unico 💖

1 megjegyzés: