https://www.facebook.com/people/Zsuzska-m%C3%B3dra-horgol%C3%A1s-k%C3%B6t%C3%A9s-DIY/100091427035906/ https://hu.pinterest.com/zsuzska72/ https://www.instagram.com/zsuzsa972/?hl=hu https://www.ravelry.com/designers/zsuzsa-kovacs

Keresés a blogban

2018. január 21.

A tökéletes kör

vagyis a horgolt tökéletes kör. 

Van egy titkos tervem és bár nem tudom lesz-e belőle valami és ha igen mikor ( ennél titkosabb nem is lehetne :D ) , de néha azért tervezgetek és sokat gondolkodom rajta. 
Gondolkodás közben jutottam el odáig, hogy tulajdonképpen nem is tudok tökéletes kört horgolni. A legtöbb magyar oldal elintézi azzal, hogy annyi szemmel szaporítsunk körönként, amennyivel kezdünk. Tehát mondjuk 6 szem esetén a köv. sorban 12 majd 18 stb. szemszám legyen, és a szaporítás mindig az előző sorban szaporított szemen legyen. Így valóban egyenletes lesz, viszont inkább hexagon formája lesz a körünknek.
Mint itt a baloldalinak. 
Elkezdtem keresni ( gugli a barátunk :D ) és találtam 2 nagyon jó oldalt ITT LEÍRÁSSAL , ITT DIAGRAMMAL .  ( a diagramok az én szívem csücskei egyébként )
A jobboldali kör már ezek segítségével készült, igazi kör lett.
crochet, circle, perfect, withlink

 Ugye, hogy ugye ?! 

Ha valaki ismer magyar oldalt ahol megtalálható ez a formula  elnézést az angol nyelvű linkekért,  de nekem az is fontos,hogy "balkezes" legyen a leírás és mivel a diagramot tudom tükrözni, ezért számomra ez a tökéletesebb.

1 megjegyzés: