2011. november 15., kedd

A másik föld ( Another Earth )

Munkába utazásom során nagyon sokat olvasok, filmezek - hála érte az mp4 feltalálójának :)
A "Filmek, könyvek" felirat egy másik blogot rejt, amit azért kezdtem anno, hogy felsoroljam - akár csak magamnak is - hogy mit olvastam, láttam.
Sajnos kevés olyan mű van, ami - szerintem - több szóra is érdemes,
de...

tegnap láttam egy filmet.  És még ma is nagyon sokszor eszembe jutott, ezért muszáj megosztanom :)
Nézzétek meg, érdemes ! Egy lassú - de nem vontatott - történet. Megmondom őszintén 10 perc után majdnem hagytam, de 15 perc után már tudtam, hogy én ezt szeretni fogom. És igen :)


Vannak hírek melyek alapjaiban rengetik meg eddigi ismereteinket, világnézetünket és teljes valónkat. Épp ilyen hír, amikor tudósok felfedezik, hogy a Naprendszerünkben akad a Földnek egy pontos mása. Hallatára az egész világ megdöbben. Főleg amikor kiderül, hogy a másik bolygón ugyanazok az emberek élnek, vagyis mindenkinek megtalálható egy másolata. Rhoda Williams (Brit Marling) nem sokkal korábban kerül be az MIT asztrofizika szakára. A másik Föld fedezésének napján egy tragikus baleset következtében összehozza a sors a zseniális zeneszerzővel, John Burroughs-zal (William Mapother), aki épp karrierje csúcsán van, miközben feleségével második gyermeküket várják.
Aki sci-fit vár, nagyon csalódni fog ! 
Ez egy érzelmekkel teli, gyönyörű történet két emberről, a lehetőségekről, amik akkor is megadatnak, ha a sors tesz egy kis kitérőt... Nagyon tetszik a történet az orosz űrhajósról, akinek bele kellett szeretnie a hangba :) Tetszenek a hallgatások, a párbeszédek, a zene és a befejezés, ami igazán elgondolkodtató.
És ez jó !!! Hiszen az ember "gondolkodó" !

1 megjegyzés:

  1. Nekem ez : "a Naprendszerünkben akad a Földnek egy pontos mása". ---nem passzol bele a világnézetembe, de kiváncsivá tettél, belenézek.Köszönöm!

    VálaszTörlés